Forsiden->Support->Jumper indstilling

Analoge og digitale ind- og udgange på controllere

Billedet forneden viser et eksempel på en Netlon controller af typen MB2 eller MB3. I selve controlleren kan der foretages forskellige jumper-indstillinger, alt afhængigt af hvad ind- og udgangene skal bruges til. I controlleren er der otte rækker med tre tilslutninger i hver række for udgangene (OP). Til indgangene (IP), er der otte rækker med fem tilslutninger i hver række.

Nedenunder vises en MB2/MB3 controller med de indstillingsmuligheder der er på controlleren.

Eksempel MB3 controller til RS1 lysstyring
Ser vi nærmere på en controller, som er beregnet til en RS1 styring, har den et typenummer der hedder I8adO4ad4d. Det betyder, at de otte indgange (IP) kan benyttes som både analoge eller digitale. I dette tilfælde bruges 1-4 som analoge, mens de digitale indgange på forhånd er indstillet. Der kan således ikke ændres på indstillingen for de digitale indgange, men kun indstillingerne for 1-4.

For udgangene (OP) gælder det, at række 1-7 aktiveres, hvis GND forbindes til en af disse indgange, eller hvis indgangene måler en modstand f.eks. fra en PT-1000 føler. For række otte gælder det, at denne aktiveres hvis den tilsluttes +24V eller ved en måling på 0-10 V. Alle otte rækker er således både digitale eller analoge, men kan individuelt sættes til det ønskede indgangssignal.

Netlon Aps, Hovedgaden 18, DK-4623 Lille Skensved, Telefon +45 4595 1004,